Most itt vagy: Kezdőlap > A betevő falat > Nutella szelet

Nutella szelet

A minap kozmetikusnál voltam, és arról beszélgettünk,  hogy Alíz,  a kozmetikus és a férje vendégeket várnak. Természetesen alapkérdés volt, hogy milyen finom falatokkal fogja őket kényeztetni.

A főétel nem igazán keltette fel az érdeklődésemet, mert cukkinis, mi pedig nem igazán szeretjük eme zöldségfajtát, de a desszert annál inkább.

Nutella szelet, hmmm…családom nagy része imádja a Nutellát minden formában, így kértem soroja el nekem mi rejlik a finomságban. Természetesen 24 órán belül elkészült itthon is a sütike, nem csalódtam valóban nagy sikere van a családban.

Szerintem olyan igazi gyerekeknek való süti.

A süti alapja egy szép nagy piskóta ezért érdemes kezdőknek és haladóknak egyaránt a Tökéletes piskóta elnevezésű bejegyzést sütizés előtt elolvasni.

Hozzávalók:

Piskóta:

8 tojás

8 evőkanál lágy barna cukor

8 evőkanál víz

6 evőkanál liszt

2 evőkanál cukrozatlan kakaóport

Krém:

1 L tejszín, ha hozzájutunk akkor Patisserie Creme

2 csomag habfixáló

4 púpos evőkanál Nutella

A tésztához készítünk egy szép 8 tojásos kakaós piskótát. Amikor megsült hagyjuk rácson kihülni.

Amíg a tészta hül addig elkészítjük a „rakományt”.

A habfixáló segítségével kemény habot verünk a tejszínből.

Majd amikor készen vagyunk, ketté választjuk.

Az első adagot egyenletesen felkenjük a kihült tésztára, a másik adagba kézi habverő segítségével belemaszírozunk kanalanként a Nutellát. Óvatosan bánjunk vele nehogy összessen a hab. Amikor készen vagyunk, ezt a réteget is felkenjük a tésztára.

Ha van a családnak türelme akkor érdemes 2-3 órára hűtőbe tenni.

 

 

 

Tags: ,

  • Twitter
  • RSS

Válasz